Topsport

Niet dat ik persoonlijk een topsporter ken, maar laat ik het zo zeggen: Ik ken geen enkele topsporter, die géén coach heeft. Of je ze nu personal trainer of mental coach noemt, ze hebben allemaal iemand die ze begeleiden in het verbeteren van hun sportprestaties.
De coach zal zich richten om scherpte en focus aan te brengen, zodat de topsporter zich volledig op zijn doel kan richten.
Kortom: het coachen zal gericht zijn om hem in positieve zin te begeleiden om zo zijn sportprestaties te verbeteren.
Zou hij dit ook kunnen bereiken zonder een coach?
 
Als we deze lijn nu eens doortrekken in ons dagelijks leven? Zijn we dan niet allemaal een (beetje) topsporter?
Wij leven in een maatschappij waar ‘gewoon’ vaak niet meer goed genoeg is. We denken dat we van alles moeten. Om nog maar te zwijgen dat we willen voldoen aan allerlei zogenaamde verwachtingen, waarvan we denken dat die ons aan alle kanten opgelegd worden. Gek hè dat 1 op de 6 mensen met burn-out klachten loopt en toch maar doorgaat. Want ja, dat schijnt nu eenmaal de norm te zijn.
Kortom we blijven maar doorgaan zonder ons af te vragen: ‘waarom doen we wat we doen’. En in no time hebben we geen focus meer, is het doel ondergedompeld in dikke mist en weten we niet meer waar we heen willen en waar het heen gaat.
 
Nu weer even terug naar de topsporter en zijn coach. Als de topsporter samen met z’n coach het doel en de focus helder heeft, weten ze welke kant ze op willen.
Dit betekent dat een topsporter aan de ene kant veel en hard traint, maar ook ruim de tijd neemt voor zijn herstel en dus ook regelmatig rust zal nemen.
 
Wanneer heb jij in alle hectiek van het leven een stap teruggedaan om van daaruit weer verder te kunnen groeien of jezelf te ontwikkelen?
 
Als je, zoals ik net al beschreef, in de ratrace van het leven zit en je denkt dat je altijd maar door moet gaan, bestaat de kans dat het je een keer te veel wordt!
 
Mocht je een keer in deze dikke mist terecht komen, neem dan gerust contact met me op! Samen kunnen we orde op zaken stellen. Samen kunnen we een duidelijk doel formuleren. Ik kan je begeleiden naar meer bewustzijn en ik kan je inzichten geven in dat deel van je leven dat je tot nu toe niet in je eentje kon oplossen of invullen.
 
Oja daar waar hij staat, kan ook zij of een andere invulling gelezen worden.
Heb ik je geprikkeld om meer te willen weten of wil je een goed gesprek met mij aan gaan?
Stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Ik wens je nog een mooie dag!

Afdrukken